M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Compost: het meest waardevolle afval dat er is!

Compost en potgrond worden nog wel eens met elkaar verward, maar er is wel degelijk verschil tussen de twee. Potgrond is de grond die wordt gebruikt voor het oppotten van planten en bloemen. Het dient als het ware als een soort basis grond. Je kunt potgrond verrijken met voedingsstoffen door het te mengen met compost. Compost is dus een soort verlengstuk van potgrond en kan niet zonder een extra grondsoort gebruikt worden. Je strooit de compost over de grond, niet over de planten zelf. Vervolgens hark je de compost voorzichtig in de potgrond, zodat de twee zich goed vermengen.

 

Wat maakt compost nou zo voedzaam?

Compost ontstaat wanneer groente- en fruitresten, bladeren en takjes ontleden. Ze ontwikkelen zich dan tot schimmels en bacteriën. Dit wordt vaak ook wel het composteringsproces genoemd. Omdat bij dit proces veel warmte en water vrijkomt, ontstaat er een compost die rijk is aan voedingsstoffen.

 

Het onophoudelijke composteringsproces

De compost wordt bewoond door wormen die de schimmels en het afval opeten. De wormen scheiden ze vervolgens weer uit, zodat de compost steeds meer voedingsstoffen bevat. Omdat de wormen een cirkelvormig proces in gang houden, blijft de compost minstens een jaar lang actief voor jouw planten. Het is echter raadzaam om één keer per jaar een laag van twee centimeter toe te voegen om er zeker van te zijn dat er genoeg compost is voor optimale resultaten.

 

Duurzaam

Aangezien compost volledig van natuurlijke materialen is gemaakt, is het niet schadelijk voor het milieu. Bovendien gaat compost lang mee omdat u het maar één keer per jaar hoeft te gebruiken. Ook hoeft u de compost minder vaak te kopen, wat ook nog eens scheelt in transportkosten en verpakkingsmateriaal. Je bent dus heel milieubewust bezig in de tuin en bespaart ook nog eens in de portemonnee. Kijk eens op www.123natuurproducten.nl voor meer informatie of om jouw compost te bestellen.

 

 

https://www.123natuurproducten.nl/