M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Zwembadonderhoud

De aanschaf van een zwembad brengt veel plezier maar een zwembad heeft ook onderhoud nodig. Wat vergemakkelijkt het onderhoud aan het zwembad.

Filterinstallatie

De filterinstallatie is één van de belangrijkste onderdelen voor een schoon zwembad. De filterinstallatie heeft een goede zwembadpomp en een zandfilter. Een zandfilter wordt oorspronkelijk gevuld met zand, maar de laatste jaren wordt er veelal filterglas gebruikt. Dit zorgt voor een nog zuiverder bad. 

Waterbehandeling

Het water moet niet alleen schoon blijven, maar ook van bepaalde kwaliteit zijn. Dit kan handmatig gemeten worden, maar ook automatisch. We meten de Ph waarde en chloor waarde in het zwembad en waar nodig voegen we chemicaliën toe. 

Bij een doseersysteem wordt dit automatisch gemeten en geregeld. Handmatig kan het nog best een aardige klus zijn, veelal vergist men zich hierin.

Onderhoudsset

Voor het grovere vuil, denkende aan steentjes en bladeren kunt u kiezen voor een onderhoudsset. Deze bestaat uit een lange slang, telescoopsteel met bodemzuiger en schepnet. Onmisbaar bij ieder zwembad.

Schoonmaakrobot

Voor het kleinere vuil op de bodem en de wanden kunt u de keuze maken voor een schoonmaakrobot. Deze robot zet u in het water en doet zijn werk.

Huidvetten die loskomen in het zwembad gaan op de wanden t.h.v. de waterlijn zitten, met de hand is dit een aardige klus. Een schoonmaakrobot klimt tegen de wanden op en poetst de lijn schoon.

Afdekking

Een afdekking op het zwembad zorgt ervoor dat het vuil van buitenaf niet het zwembad in waait. Dit scheelt aanzienlijk veel werk, denk hierbij aan al het blad wat erin kan waaien. 

Zomer- en winteronderhoud

In het voorjaar wordt merendeels het zomeronderhoud uitgevoerd. Het zwembad wordt dan uit de winterslaap gehaald en klaargemaakt voor weer een mooi zwemseizoen. In het najaar als we de mooie dagen wel gehad hebben worden merendeels alle zwembaden in winterslaap gebracht, zodat men er gedurende het winterseizoen geen omkijken naar heeft. Er wordt dan een stevig kunststof zeil over het bad heen gespannen en de installatie gaat uit.  

 

https://www.amarque.nl/