M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Vier manieren om uw huis te beveiligen

Statistieken over woninginbraken geven aan dat veel inbrekers gewoon op zoek zijn naar gemakkelijke doelen: de meeste inbraken vinden plaats overdag (tussen 10.00 uur – 15.00 uur) en ze worden meestal binnen 8-10 minuten voltooid. 34% van de inbrekers komt de voordeur binnen; nog eens 23% komt binnen via een raam op de eerste verdieping. De afhaalrestaurants hier? Dieven zijn op zoek naar gemakkelijk toegankelijke eigendommen in huizen die waarschijnlijk leeg staan. Vergrendel uw deuren en ramen wanneer u deze eigendommen niet gebruikt, zelfs als u thuis bent.

 

Update uw sloten

Als het een tijdje geleden is dat u uw sloten heeft geüpdatet, voer dan een inventaris uit: zijn er sloten beschadigd? Kunnen er extra sleutels rondzweven met vreemden? Zijn een van de buitensloten gemakkelijk te kraken of open te stoten? Als u op een van deze vragen met “ja” hebt geantwoord, kan het tijd zijn om uw sloten opnieuw te vergrendelen of ze te vervangen door meer fraudebestendige versies. Zorg er om te beginnen voor dat alle buitendeuren ANSI Grade 1- of Grade 2-nachtschoten hebben.

 

Versterk deuren, ramen, sloten en hardware

Wat als uw sloten keihard zijn, maar uw deuren, ramen of hardware zwak en dun? Een goed geplaatste slag of trap kan iemand binnen enkele seconden binnenlaten. Inspecteer alle toegangspunten, vooral die op de eerste verdieping, en vervang, repareer of verstevig ze indien nodig.

 

  • Overweeg om buitendeuren te vervangen die dun, holle of gebroken zijn. U kunt ook extra ondersteuning toevoegen met een deurbarricade of beveiligingsstang.
  • Zorg voor uitstekend deurbeslag – zorg ervoor dat de sluitplaat (het metalen stuk op de deurpost waar de grendel van het slot binnenkomt) correct is geïnstalleerd met schroeven die minstens ¾ inch lang zijn. Deze maatregel zorgt ervoor dat de grendel niet gemakkelijk uit de deurpost kan worden gedrukt. Als alternatief bevatten deurverstevigingssets sluitplaten en andere hardware die de zwakke punten van een deur kunnen versterken.
  • Schuifdeuren – voeg een extra voetvergrendeling toe of plaats een plug in de rails om fysiek te voorkomen dat de deur met geweld openschuift.
  • Windows – voeg raamsloten of tralies toe of gebruik deze checklist voor meer inbraakwerende ideeën.

 

 

Verstop je sleutel

Een sleutel verstoppen op een voorspelbare plaats, zoals onder de mat of in een bloempot bij de deur, maakt het voor opportunistische inbrekers veel te gemakkelijk. Geef in plaats daarvan een extra sleutel aan een vertrouwde buurman, zoek onverwachte schuilplaatsen, of beter nog, pak een goedkope combinatieslotkast en installeer deze op een verborgen plaats. Het kost niets om wat voorzichtiger te zijn.

 

Houd uw waardevolle spullen uit het zicht

Wees niet opzichtig met uw dure items. Bewaar uw gereedschap, fietsen en andere gemakkelijk te grijpen voorwerpen buiten op slot of veilig in de garage wanneer u ze niet gebruikt. Gebruik binnen raambekleding zoals gordijnen of jaloezieën om te voorkomen dat voorbijgangers uw huis omhullen. Berg ook waardevolle items op als u ze niet gebruikt. Laat elektronica, sieraden, contant geld of belangrijke persoonlijke documenten niet in het zicht liggen. Bewaar uw meest waardevolle goederen en documenten in een huishoudelijke kluis.