M vd Webdesign
Image default
Dienstverlening

Met elektrostimulatie op een moderne en effectieve manier pijn bestrijden

Tegenwoordig kun je pijn uitermate effectief bestrijden middels elektrostimulatie. Door elektrostimulatie worden de spieren geactiveerd zonder dat je ze hier zelf voor hoeft te bewegen. Hoe de spieren precies geactiveerd worden? Dit gebeurt middels zachte, kleine stroomstootjes. Het woord stroomstootjes klinkt voor veel mensen best heftig, maar dit is het in dit geval absoluut niet. De stroomstootjes die de spieren activeren zijn totaal pijnloos en volkomen veilig.

Elektrostimulatie kent zeer veel voordelen en is inzetbaar voor onder andere:

  • Het bestrijden van pijn oftewel pijntherapie. Middels elektrostimulatie kan onder andere rugpijn bewezen zeer effectief bestreden of verminderd worden.
  • Spieropbouw en spierherstel. Een makkelijke manier om spieren op te bouwen is middels elektrostimulatie. Door fysiotherapeuten en revalidatieklinieken is elektrostimulatie een veelvuldig ingezet middel om blessures te verhelpen en spieren op te bouwen na een operatie of ongeval. Elektrostimulatie is voor mensen die minder of niet mobiel zijn ook een ideale oplossing om spieren op te bouwen.
  • Huidversteviging. Middels elektrostimulatie kunt u cellulitis verminderen.
  • Afvallen. Door elektrostimulatie wordt de stofwisseling verbeterd waardoor het verliezen van gewicht veel soepeler zal gaan. In combinatie met gezonde voeding kunt u weer op uw streefgewicht komen.
  • Pijnbestrijding tijdens de bevalling. Een veilige, niet medicamenteuze manier om de pijn van weeën te verminderen en daardoor een soepeler verloop van de bevalling te hebben.
  • Bekkenbodemspieren trainen. Na een bevalling, na een operatie of gewoon om problemen met incontinentie te voorkomen kunt u middels elektrostimulatie de bekkenbodemspieren op een simpele manier sterker maken. Elektrostimulatie is een ideale manier om dieper gelegen spieren makkelijk te kunnen bereiken, waaronder de taille.

Tens behandelingen voor pijntherapie

Wanneer u elektrostimulatie in wilt zetten als pijntherapie zijn er meerdere behandelingen voor handen, ook wel Tens behandelingen genoemd. Voor Tens behandelingen maakt u gebruik van een Tens apparaat. Dit kleine, handzame apparaat zend via snoertjes elektrische signalen uit. De elektrische signalen worden naar speciale elektroden pleisters gestuurd welke aan de uiteinden van de snoertjes vastzitten. De elektroden pleisters plakt u zelf op uw huid, op de plek waar u pijn voelt. De elektrische signalen bereiken uw zenuwen via de elektroden pleisters en verstoren de pijnprikkel van de zenuwen. Met als resultaat dat u de pijn niet of vele malen minder zult waarnemen.

https://tens.nl/