Menu

Welke energieleverancier is het groenst en hoe ontdek ik dat?

Je hebt het je vast wel eens afgevraagd: welke energieleverancier is het groenst? Zeker wanneer jouw energiecontract op zijn einde loopt en wanneer het overstappen naar een andere leverancier dus weer in zicht komt, is het belangrijk goed na te denken over jouw energieleverancier. Er bestaan ontzettend veel energieleveranciers, waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Welke Energieleverancier vergelijk je gemakkelijk verschillende energieleveranciers. Zo vind jij in een handomdraai de energieleveranciers die duurzame stroom uit windmolenparken, zonnepanelen, biomassa en waterkrachtcentrales leveren. Dat maakt de keuze voor een energieleverancier die aansluit bij jouw wensen en eisen een stuk gemakkelijker.

Is groene energie wel echt groen?

We horen het steeds vaker, zelfs in het nieuws. Steeds meer energieleveranciers stappen over op groene energie. Maar is groene energie wel echt groen? Vaak wordt gedacht dat groene energie niet echt groen is, omdat groen en grijs gemengd wordt opgeslagen. Het zou dan helemaal niet uitmaken welke energie je afneemt. Toch is dat niet zo: door de overheid wordt een garantie van opwekking aan energieleveranciers afgegeven, wanneer die voldoen aan alle eisen. Dat betekent dat groene energie daadwerkelijk wordt opgewekt via waterkrachtcentrales, zonne-energie, biomassa-installaties en windmolens. Zo is groene energie echt een stuk minder belastend voor het milieu dan grijze energie. Hoe weet je welke energieleverancier het groenst is? Op de website van Welke Energieleverancier vergelijk je gemakkelijk alle energieleveranciers, zoals Essent, Engie en Greenchoice met elkaar.

Vergelijk gemakkelijk verschillende energieleveranciers en vind de groenste

Zoek gemakkelijk uit welke energieleverancier het groenst is door een bezoek te brengen aan de website van Welke Energieleverancier. Op deze website staan de verschillende leveranciers namelijk op een rijtje. Welke energieleveranciers maken gebruik van duurzame bronnen voor het opwekken van energie? Welke energieleveranciers zijn het meest betrouwbaar? En welke energieleverancier is daarbij het goedkoopst? Het zijn allemaal vragen die je beantwoord krijgt op de website van de specialist. Zo wordt er gemakkelijk een energiedeal voor jou klaargezet die helemaal past bij jouw idealen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is overstappen naar de energieleverancier die echt bij jou past!