Menu

Luchtzuiverende kamerplanten kopen: welke mogelijkheden bestaan er?

Mvdwebdesign

Ben je op zoek naar een leuke én nuttige toevoeging aan je inrichting? Dan is een luchtzuiverende kamerplant kopen bij Green Bubble een goed idee. Behalve dat hij de binnenlucht zuivert van potentieel schadelijke stoffen, verhoogt hij ook het zuurstofgehalte en verbetert hij het vochtigheidsniveau. Uiteraard zijn alle planten tot op zekere hoogte in staat om de lucht te zuiveren, maar er zijn altijd uitblinkers. Hieronder lees je welke luchtzuiverende kamerplanten – van de ontelbare soorten die er bestaan – bekend staan als de krachtpatsers in deze categorie.

Lepelplant oftewel Spathiphyllum

De lepelplant steekt volgens vele onderzoeken met kop en schouders boven de andere luchtzuiverende kamerplanten uit. Zelfs de NASA bevestigt dat het de absolute nummer één is wat luchtzuivering betreft. De plant is in staat om alle chemische en daardoor potentieel gevaarlijke stoffen uit de lucht te filteren. Dankzij zijn witte bloemen is deze luchtzuiverende kamerplant een echte aanwinst voor elk interieur.

Vrouwentong oftewel Sansevieria

De Sansevieria is een luchtzuiverende kamerplant die retro uitstraalt en niet weg te denken is uit hippe interieurs. De plant komt oorspronkelijk uit de droge gebieden van West-Afrika. Dat betekent voor jou extra goed nieuws: deze luchtzuiverende kamerplanten hebben niet al te veel water nodig. In het Nederlands wordt de plant ook wel ‘vrouwentong’ genoemd, in het Vlaams ‘wijventong’ en in het Engels ‘Snake plant’ of ‘Mother-in-law’.

Goudpalm oftewel Areca palm

Deze plant maakt de tropische associatie die zijn naam bij je oproept helemaal waar. Deze luchtzuiverende kamerplant komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is vanwege zijn exotische uiterlijk mateloos populair in Nederlandse huiskamers. De goudpalm groeit behoorlijk snel en is dan ook een ideale plant om in een grote pot op de grond te zetten. Zo creëer je eenvoudig een oase van groen, zeker wanneer je de plant in een kleine ruimte plaatst.

Drakenbloedboom oftewel Dracaena Marginata

Nog zo’n luchtzuiverende kamerplant die in veel huiskamers prijkt en ook bij Green Bubble verkrijgbaar is, is de Dracaena Margarita, oftewel de Drakenbloedboom. Het is een van de vele verschillende Dracaena soorten die je bij deze online planten- en bloemenwinkel kunt bestellen. De plant komt oorspronkelijk voor op de Canarische Eilanden, Madeira en Kaapverdië.

Krulvaren oftewel Nephrolepis exaltata

De laatste in deze lijst van luchtzuiverende kamerplanten, is de krulvaren. De plant heeft een weelderige uitstraling, wat niet zo gek is wanneer je je bedenkt dat hij in alle regenwouden ter wereld voorkomt. Zet je deze plant in een hoekje van je woonkamer of kantoor, dan creëert hij al een flinke, groene look. In zijn verzorging is hij iets lastiger dan de meeste luchtzuiverende kamerplanten, maar dit ‘nadeel’ weegt niet op tegen alle pluspunten die de plant met zich meebrengt.

https://www.green-bubble.com/nl/