M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

5 redenen om te kiezen voor laminaat

Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd eenvoudig. Het aanbod tegenwoordig is groot, waardoor je misschien niet goed weet voor welke vloer je het beste kan kiezen. Een laminaat vloer is op dit moment één van de meest populaire vloeren. Laminaat is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en maten. Er zijn ook talloze combinaties mogelijk met de vloer. In deze blog worden 5 redenen genoemd waarom laminaat een goede optie is.

 

Talloze mogelijkheden om te kiezen 

Als het gaat om een laminaat vloeren, zijn er verschillende kleuren en stijlen. Er is altijd wel een type wat bij uw voorkeur aansluit en past bij het interieur. Verschillende stijlen zijn mogelijk als het gaat om laminaat. Een mogelijkheid is een laminaatvloer met een houtlook. Een andere optie is een laminaatvloer die lijkt op natuursteen. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren laminaat.

 

Laminaat is goed betaalbaar

Laminaat is goed betaalbaar ten opzichte van sommige andere vloeren. Natuurlijk variëren de prijzen per type, maar over het algemeen is het goedkoper om aan te schaffen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van printtechnieken, is echt goed laminaat nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. 

 

Eenvoudig te onderhouden

Een laminaatvloer is goed bestand tegen zowel krassen als vlekken en is gemakkelijk stofvrij te houden. Door regelmatig te dweilen en stofzuigen zorgt u ervoor dat de vloer in topconditie blijft. Door dagelijks vuil en stof te verwijderen met een zachte bezem, wisser of stofzuiger blijft uw vloer het mooist. 

 

Duurzaam materiaal

Laminaatvloeren zijn erg duurzaam. Als er goed mee omgegaan wordt, kan het jarenlang meegaan. In tegenstelling tot hout verkleurt laminaat niet. Dit komt door de beschermende toplaag. Laminaat zal dezelfde mooie kleur behouden. Laminaat bestaat voor het overgrote deel uit afvalhout. Het meeste laminaat draagt vrijwel altijd het FSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat het hout uit een goed beheerd bos komt volgens de normen voor: milieu, sociale omstandigheden en economie. 

 

Nauwelijks te onderscheiden van hout 

Echt hout is tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van een laminaatvloer. Laminaat werd vroeger gezien als het kleine broertje van hout de houten vloer, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Laminaat is inmiddels zo ver ontwikkeld, dat het verschil klein is. 

 

Aan de hand van de genoemde voordelen is hopelijk duidelijk geworden wat de voordelen zijn van laminaat. Indien je overtuigd bent over het laten leggen van laminaat, neem dan een kijkje bij BeBo Parket om de geschikte soort te vinden die het beste bij jou aansluit!

 

https://www.mvdwebdesign.nl/